Jadłospis

Opublikowano: 2018-09-26 10:04, Numer artykułu: 5026 , Autor: P.Dranicki

Poniedziałek: 05.11.2018

Kapuśniak z włoskiej kapusty na wywarze mięsno – jarzynowym ( seler, gluten), gulasz wieprzowy z jarzynami (seler, gluten), kasza gryczana (gluten), jabłko.

 

Wtorek: 06.11.2018

Kotlet mielony (jaja, gluten), ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), kalafior i brokuły z masłem i bułką tartą (gluten), sałata, kompot owocowy.

 

Środa: 07.11.2018

Zupa groszek z marchewką na wywarze mięsno – jarzynowym (seler, gluten), chińszczyzna z ryżem (gluten), gruszka.

 

Czwartek: 08.11.2018

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno – jarzynowym (seler, gluten), pieczeń wieprzowa w sosie własnym (gluten), ziemniaki z mlekiem i zieloną pietruszką (mleko), surówka warzywna.

 

Piątek: 09.11.2018

Pulpet rybny w sosie koperkowym (gluten, mleko, jaja), ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), surówka wielowarzywna, kompot owocowy.

 

Wtorek: 13.11.2018

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno – warzywnym(seler, gluten, mleko) , makaron z twarogiem i polewą śmietankową (mleko, gluten, jaja ), mandarynka.  

 

Środa: 14.11.2018

Kotlet  pożarski (gluten, jaja), ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), groszek z marchewką (gluten), sałata, kompot owocowy.

 

Czwartek: 15.11.2018

Rosół z makaronem (gluten, jaja), udko w sosie pomidorowym (gluten), ziemniaki z mlekiem i zieloną pietruszką (mleko), surówka z białej kapusty.

 

Piątek: 16.11.2018

Ryba po grecku ( ryba, seler, gluten), ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), kompot owocowy, kiwi.