Jadłospis 27.03.2023 - 14.04.2023

Opublikowano: 2023-03-26 23:21, Numer artykułu: 66266 , Autor: M.Maćkiewicz

Poniedziałek: 27.03.2023

Kapuśniak z kiszonej kapusty (seler,  gluten), spaghetti z sosem mięsnym (gluten),  jabłko.

 

Wtorek: 28.03.2023

Sznycel wieprzowy z kiszonym ogórkiem (jaja, gluten), ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), bukiet jarzyn, soczek owocowy.

 

Środa: 29.03.2023

Zupa pomidorowa (gluten, mleko, seler), udko pieczone z kurczaka, ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), surówka warzywna.

 

Czwartek: 30.03.2023

Kartacze z mięsem (gluten, jaja), kapusta kiszona zasmażana (gluten), kompot, mandarynka.

 

Piątek: 31.03.2023

Zupa brokułowa (seler, gluten), naleśniki z twarogiem (gluten, jaja,  mleko), kiwi.

 

Poniedziałek: 03.04.2023

Zupa ogórkowa(seler, gluten, mleko), chińszczyzna z ryżem (gluten), gruszka.

 

Wtorek: 04.04.2023

Bigos (gluten), ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), banan.

 

Środa: 05.04.2023

Zupa jarzynowa (seler, gluten), schab pieczony z kaszą gryczaną (gluten), surówka warzywna.

 

Środa: 12.04.2023

Zupa marchewkowa (seler, gluten), makaron w sosie carbonara (gluten, jaja), jabłko.

 

Czwartek: 13.04.2023

Kotlet schabowy (gluten, jaja), ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), kapusta zasmażana (sałata), kompot owocowy.

 

Piątek: 14.04.2023

Zupa ziemniaczana (seler, mleko, gluten), ryba pieczona  (ryba, gluten), ziemniaki z mlekiem i koperkiem (mleko), surówka warzywna.