Jadłospis 12.11.25 do 21.11.25
Środa: 12.11.2025
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno jarzynowym (seler, gluten, mleko), gulasz z jarzynami i kaszą gryczaną (seler, gluten), owoc.
Czwartek: 13.11.2025
Filet z kurczaka w sosie porowo-serowym (gluten, mleko), ziemniaki z mlekiem i zieleniną (mleko), surówka warzywna, kompot owocowy.
Piątek: 14.11.2025
Krupnik na wywarze mięsno-jarzynowym (seler, gluten, mleko), ryba po grecku (seler, gluten), ziemniaki z mlekiem i zieleniną (mleko), owoc.
---------------
Poniedziałek: 17.11.2025
Zupa marchewkowa na wywarze mięsno-jarzynowym (seler, gluten), makaron w sosie brokułowo– serowym z kurczakiem (gluten, mleko), owoc.
Wtorek: 18.11.2025
Udko z kurczaka w sosie własnym ( gluten), ziemniaki z mlekiem i zieleniną (mleko), surówka warzywna, kompot owocowy.
Środa: 19.11.2025
Kapuśniak z kapusty kiszonej na wywarze mięsno-warzywnym (seler, gluten), naleśniki z serem i polewą śmietankową (jaja, gluten, mleko), owoc.
Czwartek: 20.11.2025
Pulpet w sosie pomidorowym z kaszą bulgur ( gluten, jaja), warzywa rustykalne na parze, sałata, kompot owocowy.
Piątek: 21.11.2025
Rosolnik z ryżem na wywarze mięsno-jarzynowym (seler, gluten), paluszki rybne (ryby, jaja, gluten), ziemniaki z mlekiem i zieleniną (mleko), surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem.