Jadłospis 12.11.25 do 21.11.25

Opublikowano: 2025-11-07 22:26, Numer artykułu: 104756 , Autor: M.Maćkiewicz

Środa: 12.11.2025

Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno jarzynowym (seler, gluten, mleko), gulasz z jarzynami i kaszą gryczaną (seler, gluten), owoc.

 

Czwartek: 13.11.2025

Filet z kurczaka w sosie porowo-serowym (gluten, mleko), ziemniaki z mlekiem i zieleniną (mleko), surówka warzywna, kompot owocowy.

 

Piątek: 14.11.2025

Krupnik na wywarze mięsno-jarzynowym (seler, gluten, mleko), ryba po grecku (seler, gluten), ziemniaki z mlekiem i zieleniną (mleko), owoc.

 

---------------

 

Poniedziałek: 17.11.2025

Zupa marchewkowa na wywarze mięsno-jarzynowym (seler, gluten), makaron w sosie brokułowo– serowym z kurczakiem (gluten, mleko), owoc.

 

Wtorek: 18.11.2025

Udko z kurczaka  w sosie własnym ( gluten), ziemniaki z mlekiem i zieleniną (mleko), surówka warzywna, kompot owocowy.

 

Środa: 19.11.2025

Kapuśniak z kapusty kiszonej na wywarze mięsno-warzywnym (seler, gluten), naleśniki z serem i polewą śmietankową (jaja, gluten, mleko), owoc.

 

Czwartek: 20.11.2025

Pulpet w sosie pomidorowym z kaszą bulgur ( gluten, jaja),  warzywa rustykalne na parze, sałata, kompot owocowy.

 

Piątek: 21.11.2025

Rosolnik z ryżem na wywarze mięsno-jarzynowym (seler, gluten), paluszki rybne (ryby, jaja, gluten), ziemniaki z mlekiem i zieleniną (mleko), surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem.